Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Zaterdag 30 April 2022

  Zijn vacuumzakken krimp beter dan vacuumzakken buis?

  Heb je je weleens afgevraagd hoe de verpakking van een stuk kaas of een grillworst zo nauwsluitend om het product heen zit? Dit komt omdat er bij de kaas en grilworst gebruik wordt gemaakt van een vacuum krimp zak en in deze blog ga ik jou vertellen hoe dit in zijn werking gaat en meer.

  Wat is een vacuumzak krimp?

  Een krimpzak is een vacuumzak die uit twee aparte laagjes bestaat. Deze laagjes worden aan elkaar vastgemaakt doormiddel van een naad. De krimpzakken zijn dus met zijnaden te verkrijgen maar ook met alleen een naad aan de onderkant. Deze zak wordt gemaakt door geblazen extrusie waardoor er een buisvormige ballon wordt geblazen die wordt opgeknipt in zakken waardoor er alleen aan de onderkant van de zak een naad is.

  Waarvan is een krimpzak gemaakt?

  Een vacuumkrimp zak is gemaakt van de volgende materialen: PE, EVO-H en PA. PE staat voor polyethyleen en zorgt ervoor dat de vacuum zak te sealen is. Verder zorgt PE ervoor dat de zak sterk is en niet gemakkelijk door te prikken is. EVO-H staat voor ethyleen-vinylalcoholcopolymeer. Dit is milieuvriendelijke kunststof die erg geschikt is als bescherming tegen waterdamp, vocht, zuurstof, andere gassen en dus ook bacteriën. De stof zorg ervoor dat de zak luchtdicht is. Als laatste hebben we PA dit materiaal zorg ervoor dat de zakken lang houdbaar zijn en dat de zak zijn transparante kleur behoudt. De zakken zijn dus in verschillende lagen materiaal onderverdeeld. Door deze verdeling komen alle positieve punten van elk materiaal tot uiting. Aan de binnenkant beginnen we met een laag PA (zorgt ervoor dat hij gevacuumeerd kan worden) daarna komt het materiaal EVO-H (zorgt ervoor dat de zak luchtdicht blijft) en als laatste de stof PA (zorgt dat de zak lang houdbaar is.

  Wanneer gebruik je vacuumzakken krimp?

  Deze zakken worden voornamelijk gebruikt binnen de voedselindustrie en kan je daarom ook vacuumzakken voedsel noemen. Binnen deze branche wordt er veel vlees, groentes en kaas verpakt met de vacuumzakken krimp. Dit omdat de zak zich terug krimpt om het product heen.  Hierdoor zit de folie mooi strak om het product heen. De presentatie is dan ook een stuk mooier van het product dan wanneer je het product alleen maar vacumeerd. Dit omdat de zij kanten en of onderkant zichtbaar blijven. Daarom worden producten zoals kaas en vlees verpakt in de krimp zak.

  Hoe gebruik je vacuumzakken krimp?

  Om de krimpzakken goed te kunnen gebruiken heb je de volgende spullen nodig: Een krimpzak, een vacumeer machine, een bak met warm water. Dit water moet rond de 93 graden warm zijn. En het product dat je wilt vacumeren.

  De eerste stap is het vullen van je krimpzak met het product dat je wilt laten krimpen. De tweede stap is de krimpzak in de vacuumeermachine te leggen je zorgt ervoor dat de opening van de zak over de rand van de plek waar de zak geseald wordt legt. Let hierbij op dat bij de opening van de zak geen kreukels bevat anders zal de zak niet goed geseald zijn en kan de zak sneller stuk gaan. De derde stap is de goede stand te kiezen en vervolgens de vacumeer machine goed sluiten. Nu even wachten…. En klaar! Nu is de krimpzak vacuum getrokken en kunnen we naar de volgende stap, het krimpen van de zak.

  Nu je het product geseald hebt moet de krimpzak ondergedompeld worden in een warm bad van rond de 93 graden. In de voedingsindustrie maken ze ook gebruik van een regendouche. Je legt het product er niet langer dan 2 seconden in het warme water. Wanneer je het product langer in het warme water houdt kan het vlees gaan garen. Wat je gaat zien is dat de krimpzak helemaal om het product heen is gekrompen. En nu is het product klaar voorverkoop of om te bewaren in je koelkast of vriezer.

  Tot slot bieden wij krimpzakken aan die gemaakt zijn van PE, EVO-H en PA. De zakken zijn voor handig voor gebruik bij het lang bewaren van producten en het mooi presenteren van producten. De zakken zijn transparant en krimpen zich mooi om het product heen. In de voedselindustrie worden de krimpzakken vlees eerst gevacuumeerd door een vacumeer machine. Vervolgens worden de vacuumzakken met een product in een bad module ondergedompeld of door een warme regen douche gedaan van ongeveer 93 graden. De krimpzakken vacuum worden maar 2 seconden ondergedompeld of onder de regen douche gehouden. Dit is als voldoende tijd voor de krimpzakken om te gaan krimpen. Hierna is je krimpzakken dus gekrompen. Heb je verder nog vragen over onze vacuumzak krimp? Reageer op onze blog of neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

  Nummer: 0180 750 440

  E-mail: [email protected]

  Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »