Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Onze visie op duurzame verpakkingen

  Hoe staan wij tegenover duurzame verpakkingen?

  We zijn het er allemaal over eens, we moeten ervoor zorgen dat het milieu beter onderhouden wordt. Brada Verpakkingen neemt de vervuiling erg serieus. Wij reageren (pro)actief op alle wetgevingen die te maken hebben met het verduurzamen van verpakkingen. Met deze insteek proberen wij deze bedreiging om te zetten naar nieuwe mogelijkheden. Graag dragen wij bij aan een oplossing voor de milieuvervuiling. Voor ons zelf, maar ook zeker voor de volgende generaties die komen. 

  Wat doen wij al aan duurzame verpakkingen?

  Wij bieden jou een duurzaam assortiment. Momenteel gaan wij mee met alle alternatieven die worden aangeboden. Denk hierbij aan producten van suikerriet, hout en PP plastics.

  Verder zijn wij dagelijks bezig met het ontwikkelen van recirculaire vacuumfolies. 

  Waar geloven wij in?

  Brada Verpakkingen geloofd in recirculaire verpakkingen. Recirculaire verpakkingen zijn verpakkingen die worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Het houdt in dat een oud product 100% kan worden gebruikt voor een nieuw product. Dit zorgt ervoor dat fabrieken steeds minder nieuw plastic hoeven te produceren. 

  Bijna alle plastic verpakkingen zijn momenteel recyclebaar, wat super goed is! Na het recycle van dit plastic ontstaat er recyclaat. Echter is het probleem nu, dat dit recyclaat niet genoeg wordt gebruikt. De opslag van recyclaat bij recyclings bedrijven raakt langzaam vol. Wij van Brada Verpakkingen vinden het belangrijk dat deze materialen gebruikt gaan worden voor nieuwe producten, zodat dit proces circulair wordt. Alleen recyclen is niet genoeg. Wat nog veel belangrijker is, is dat deze gerecyclede materialen weer opnieuw gebruikt gaan worden. Dit zorgt ervoor dat er minder nieuw plastic gemaakt hoeft te worden. De ‘normale’ plastic wordt gewonnen doormiddel van aardolie. Het is belangrijk dat het gebruik van aardolie zoveel mogelijk daalt. 

  Dit gebeurd alleen nog niet genoeg. Slechts minder dan 10% van alle kunstogen die wij gebruiken zijn gemaakt van gerecycled plastic. Wij zijn voorstander van producten die gemaakt zijn van dit gerecyclede recyclaat. 

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »