Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Duurzame producten

   Duurzame producten

   Wat zijn duurzame artikelen?

   Er is tegenwoordig veel aandacht voor duurzaamheid in de verpakkingswereld, maar wat is duurzaamheid eigenlijk? In het kort gezegd betekend duurzaamheid 'het produceren van een bepaald product met zo min mogelijk impact op het milieu'. Met de productie van de producten worden zo min mogelijk grondstoffen gebruikt. Verder is het belangrijk dat een product kan worden hergebruikt of gerecycled. Het is belangrijk dat het product er niet achteruit op mag gaan. Hoe het product word vervoerd is ook erg belangrijk als het gaat om verduurzamen.

    

   Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

   Het gebruik van plastic verpakkingen in Nederland word steeds maar meer. Dit komt vooral door de groei van de bevolkingsgroep. Een andere reden is dat consumenten steeds meer online bestellen. Steeds meer bedrijven komen erachter dat het belangrijk is om op duurzaamheid te letten. Duurzaamheid is niet alleen het vervoer van al die pakketten, maar ook de plastic soep.

   Voor het produceren van plastic wordt aardgas gebruikt. Deze grondstof raakt langzaam op. Het is dus noodzakelijk dat er andere materialen gebruikt gaan worden voor plastic producten en plastic verpakkingen. Het produceren van plastic kost ook veel energie. Verder is de uitstoot die vrij komt tijdens de productie van plastic erg schadelijk voor het milieu. Omdat 20% van ons afval uit verpakkingen bestaat is het erg belangrijk dat wij hier aandacht gaan geven. Het gebruiken van duurzame verpakkingen speelt hierbij een grote rol.

    

   Wanneer is een verpakking duurzaam?

   Door duurzame grondstoffen te gebruiken zoals: bamboe, suikerriet, papier, karton en hout zorg je ervoor dat verpakkingen kunnen worden gerecycled of hernieuwbaar zijn. Hernieuwbare verpakkingen zijn gemaakt met grondstoffen met een 100% organische oorsprong. Omdat de natuur deze grondstoffen bijna onbeperkt kan aanleveren zijn ze ‘hernieuwbaar’. Voorbeelden van hernieuwbare producten die wij aanbieden zijn onze Borden van suikerriet en onze saté prikkers van bamboe.

   Meer factoren die ervoor zorgen dat verpakkingen duurzaam worden:

    

   Welke duurzame artikelen bieden wij?

   Brada Verpakkingen is voorstander van het verduurzamen van verpakkingen. Ons duurzame assortiment bestaat uit: duurzaam wegwerpservies, duurzame satéprikkers, duurzaam printpapier & dozen, duurzaam beschermingsmateriaal, meat saver papier, hygiëne papier en recyclebaar plastic. Al deze producten zijn duurzaam of kunnen gerecycled worden!

    

   Kan je het product dat je zoekt niet terugvinden op de site of heb je verdere vragen met betrekking tot duurzame producten? Neem gerust Contact met ons op en dan gaan we samen naar een oplossing zoeken.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »