Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Duurzame Recyclebaar plastic

  Ons aanbod: Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Recyclebaar Plastic  van Brada Verpakkingen

  Recyclebaar plastic bestaat meestal uit Biobased plastic. Biobased plastic wordt geheel of gedeeltelijk gemaakt van materiaal dat is geproduceerd uit biomassa. In plaats van uit fossiele grondstoffen. Enkele van deze materialen zijn biologisch afbreekbaar. Maar niet allemaal. Nu de vraag naar plastic blijft groeien. Groeit dus ook de vraag naar duurzamere oplossingen voor plastic. De bekende vormen van plastic. Gemaakt van fossiele grondstoffen. Kunnen worden vervangen door drop-in plastics. Dit is een term voor Biobased plastic. Hiermee wordt de CO2-voetafdruk verkleint. Terwijl de andere eigenschappen. Zoals de levensduur en mogelijkheid om het te recyclen behouden blijven. 

  De zogeheten 'drop ins' zijn qua chemische structuur en kenmerken identiek aan conventionele vormen van plastic. Een voorbeeld van een drop-in plastic is biobased PET. Biobased PET wordt deels gemaakt van ethyleenglycol, een organische verbinding die veel in planten voorkomt. Het wordt in verschillende producten gebruikt, zoals flessen. Een ander voorbeeld van een drop-in plastic is biobased polypropyleen (PP). Dit wordt gemaakt van afvalproducten en restoliën, zoals gebruikt frituurvet. 

  Verschillende soorten gerecycled plastic

  Pet

  Polyethyleentereftalaat wordt ook wel afgekort als PET. PET is een thermoplastische polyester, dat wil zeggen dat deze bij verhitting smelt en vervormbaar is. PET is een heldere transparante plasticsoort die stevig en licht van gewicht is. De plasticsoort wordt aangegeven met recyclecode 1. Van PET worden bakjes en blisters gemaakt voor de voedingsmiddelenindustrie. Zo worden salades, gebak en sandwiches vaak in PET verpakt.

  PP

  PP staat voor polypropeen of polypropyleen. Het is een vrijwel onbreekbaar plastic. De stof is redelijk stijf, heeft een hoge temperatuurbestendigheid en is goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren. Daarnaast is polypropyleen bestendig tegen bacteriegroei en kan het materiaal nadat het verhit is. Elke gewenste vorm aannemen. Volgens het laatste onderzoek is polypropyleen niet giftig. PP plastic kan daarnaast goed  worden gercycled. PP heeft de recyclecode 5

  Recyclecodes

  Recyclingcodes worden gebruikt om het materiaal te identificeren waaruit een artikel is gemaakt. Om recycling of andere verwerking gemakkelijker te maken. Je kan de aanwezigeid van een recyclingcode gmeakkelijk herkenen. Het is te herkennen aan een logo van achtervolgende pijlen of een harscode. Het is echter geen automatische indicator dat een materiaal recyclebaar is. Het is een uitleg van waar het item van gemaakt is.

  Waarom gebruik je recyclebaar plastic?

  Er zijn veel redenen waarom plastic recycling belangrijk is. Wanneer plastic op stortplaatsen en andere plaatsen wordt achtergelaten, valt het alleen uiteen in kleine microdeeltjes. Microplastics zijn onzichtbaar voor het blote oog en dringen door in elk aspect van ons leven. Wanneer we ons richten op het recyclen van al bestaand plastic, verminderen we de noodzaak om nieuw plastic te produceren. Kunststofproductie kan een zeer ingrijpend proces zijn. Er is meer mijnbouw nodig en er worden meer natuurlijke hulpbronnen gebruikt, waardoor schadelijke bijproducten ontstaan. Als we meer recyclen, kan deze hele keten worden doorbroken, wat een positief effect heeft op onze natuurlijke hulpbronnen.

  Verschillende soorten recyclet plastic

  Er zijn heel veel verschillende soorten gerecycled plastic. Wij zullen een aantal producten hieronder beschrijven.

  PP Gastro schalen

  PP schalen zijn geweldig voor het verpakken of items die over lange afstanden worden verzonden of herhaaldelijk worden gebruikt. PP-verpakkingen zijn zachter en lichter dan PVC/PET/RPET-verpakkingen, maar hebben een superieure duurzaamheid en structurele integriteit.

  PP schalen kunnen meerdere keren worden hergebruikt. Als u de PP schaal moet weggooien, zorg er dan voor dat deze wordt weggegooid met het plastic afval. Dit zorgt ervoor dat de kunststof container volledig wordt gerecycled.

  PP Menu schaal 

  Wat wij te bieden hebben is pure kwaliteit, wij richten ons er vooral op om u het beste te bieden en dat is wat wij doen, onze menuschalen zijn gemaakt van PP. Door de lagere uitstoot is polypropyleen (PP) een groener alternatief dan PVC/PET/RPET en lichter dan andere materialen. Het is geweldig voor het verpakken of items die over lange afstanden worden verzonden of herhaaldelijk worden gebruikt. PP-verpakkingen zijn zachter en lichter dan PVC/PET/RPET-verpakkingen, maar hebben een superieure duurzaamheid en structurele integriteit.

  PP deksels

  PP deksels zijn geweldig voor het verpakken of items die over lange afstanden worden verzonden of herhaaldelijk worden gebruikt. PP-verpakkingen zijn zachter en lichter dan PVC/PET/RPET-verpakkingen, maar hebben een superieure duurzaamheid en structurele integriteit.

  PP deksels kunnen meerdere keren worden hergebruikt. Als u de PP deksels moet weggooien, zorg er dan voor dat deze wordt weggegooid met het plastic afval. Dit zorgt ervoor dat de kunststof container volledig wordt gerecycled.

  Saladebakjes

  Wat wij te bieden hebben is pure kwaliteit, wij richten ons er vooral op om u het beste te bieden en dat is wat wij doen, onze saladebakjes zijn gemaakt van van PP. PP-plastic verslechtert niet en vormt geen schimmel die wordt veroorzaakt door biologische variabelen zoals schimmels en bacteriën. Dit materiaal is zeer ondoordringbaar; een essentiële kwaliteit voor gebruik bij totale onderdompeling, zoals in industriële en medische toepassingen.

  APET vleeswarenschalen

  Een van de beste transparante plastic materialen voor thermogevormde verpakkingen is APET, een soort PET. APET is een zeer glanzende, doorzichtige plastic container. De beste toepassing is voor het presenteren van food en non-food goederen in de retail op het schap visual merchandising. Er is geen verschil tussen PET en APET en vrijwel al het doorzichtige plastic waarmee u in aanraking komt met APET (behalve magnetronvoedseltrays).

  Wat biedt Brada Verpakkingen?

  Ben je opzoek naar gerecycled plastic? Zoek niet verder, want bij Brada Verpakkingen zit je goed! Wij verkopen gerecycled plastic van de beste kwaliteit. Ons gerecycled plastic heeft de kleur zwart. Wat ervoor zorgt dat het een makkelijk terug te vinden product is. Wij verkopen messen, vorken en lepels van gerecycled pp plastic. Deze producten is verkrijgbaar in een doos van 50 stuks.

  Producten van recyclebaar plastic bestellen bij Brada Verpakkingen?

  De producten van recyclebaar plastic gevonden die je nodig hebt? Vandaag voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden! Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren! Heb je nog vragen met betrekking tot onze plastic zakken of kan je de producten van recyclebaar plastic niet vinden die je nodig hebt? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

  Nummer: 0180 750 440

  E-mail: [email protected]

  Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen we ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Een grootverbruiker van producten gemaakt van recyclebaar plastic?

  Grote hoeveelheid producten van recyclebaar plastic? Vraag dan hier jouw offerte aan en krijg een eigen persoonlijke accountmanager toegewezen! Hierdoor ontvang je de beste service en de scherpste prijzen op al onze producten van recyclebaar plastic!

  Categoriëen die aansluiten op dit product: 

  klik hier voor Wegwerpartikelen

  Klik hier voor plastic bakjes

  Klik  hier voor disposables

  Gerelateerde blogs: Verbod op gratis plastic wegwerpbekers en bakjes, Waarom pp-bestek een duurzame oplossing is, Duurzaam en goedkoop, ga voor papieren draagtasjes

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »