Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lana van der Wende - Maandag 4 Juli 2022

  Waarom PP bestek een duurzame oplossing is!

  In deze blog gaan we het hebben over PP bestek. Je leest wat de voordelen zijn van PP bestek, de verschillen tussen PE en PP plastic, en welke producten Brada Verpakkingen binnen PP biedt.

   

  PP bestek is gemaakt uit het plastic polypropeen (oude naam: polypropyleen, dit is nog steeds een heel vaak gebruikte naam). Het plastic bestek wordt vaak gebruikt als wegwerpbestek en is biologisch afbreekbaar. De voordelen van reusable bestek is dat het tegen hoge temperaturen kan. Verder is het pp bestek licht van materiaal. Ook breekt het bestek niet snel. Het duurzaam bestek blijft drijven doordat het materiaal erg licht is. Het plastic bestek is herbruikbaar bestek en is dus ook in de vaatwasser te stoppen. Dit maakt dit product niet alleen duurzaam, maar ook nog is een makkelijk product om te gebruiken. De PP plastic is goed bestand tegen chemische stoffen. Zo kan je de PP plastic lepels in bijna alles roeren zonder bang te hoeven zijn dat de lepel oplost.

  Waarvoor gebruik je PP bestek?

  Het plastic bestek is ideaal te gebruiken bij evenementen wegens dat het gemakkelijk weg te gooien is, je hoeft daarom geen rekening te houden met het terug vorderen van het bestek. PP bestek is te recyclen en dus milieuvriendelijker dan normaal wegwerp bestek. De luxe antraciet kleur zorgt ervoor dat het bestek ook bij bedrijfsevenementen bruikbaar is. Dit product is een betere optie voor je klanten aangezien dit bestek niet snel af zal breken bij gebruik. Ook ziet het bestek er netjes uit.

  Wat zijn de voordelen van PP?

  Bestek gebruiken dat gemaakt is van Polypropyleen heeft veel voordelen. Zo heeft PP de laagste dichtheid van alle plastic. Dit zorgt ervoor dat het vormvast blijft bij temperaturen tussen -15 °C en 90 °C. Omdat het bestek erg hittebestendig is, zou je het ook in de vaatwasmachine kunnen stoppen. Om deze reden is het bestek dan ook herbruikbaar. Het materiaal is verder ook erg sterk en zal niet snel afbreken. PP is bestendig tegen vrijwel alle gangbare oplosmiddelen en chemicaliën.  Verder heeft PP kunststof de laagste dichtheid van alle kunststof. Dit houdt in dat er minder materiaal (atomen) per inhoud zit. Dit leidt tot een laag gewicht (tussen 0,895 g/cm³ en 0,92 g/cm³). PolyPropeen is ook uitermate geschikt voor bestek omdat het goed tegen oplosmiddelen, basen en zuren kan en dus niet zal oplossen onder deze bepaalde omstandigheden. Het is verder ook bestand tegen bacteriegroei en dit zorgt er dus voor dat je het bestek gerust even kan opslaan nadat het is schoongemaakt. Polypropeen heeft ook een hele lange levensduur waardoor het dus ook goed geschikt is om her te gebruiken, want in tegenstelling tot het traditionele plastic bestek, blijft het PP bestek wel stevig.

  PP vs PE (PolyPropeen & PolyEtheen)

  Polypropeen lijkt veel op polyetheen (PE) en de prijs is ook bijna hetzelfde, echter is polypropeen veel sterker dan polyetheen. Dit is vanwege het feit dat PP een hogere weerstand heeft tegen puntbelasting. Verder is PP een zeer taai materiaal waardoor het vaak heen en weer kan worden gebogen zonder het risico te lopen dat het breekt. Ideaal voor bestek dus. PP is ook een stuk beter bestand tegen agressieve chemische stoffen dan PE. PP heeft ook een hogere hardheid dan PE waardoor het dus ook steviger aanvoeld en krasbestendiger is. Het grootste nadeel van PP is dat het materiaal zijn sterkte verliest onder de -5 °C, echter is dat niet echt relevant voor het bestek. Mocht het bestek toch onder de -5 °C komen is dat geen ramp. Het bestek is dan niet meteen waardeloos, het is alleen iets minder sterk dan anders.

  Wat biedt Brada Verpakkingen?

  Brada Verpakkingen biedt verschillende plastic wegwerpbestek. De producten zoals lepels, messen en vorken van het materiaal PP bieden wij aan. Wij verkopen het plastic bestek in de kleur antraciet. Dit zorgt ervoor dat het plastic pp bestek niet alleen duurzaam is, maar ook nog is zorgt voor een mooie presentatie. Het PP-bestek is te verkrijgen in een doos a 1.000 stuks.

  Plastic wegwerp bestek kopen via onze webshop

  Heb je snel PP bestek nodig? Zoek dan niet verder en kies voor Brada verpakkingen. Voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk bij jouw te krijgen! 

  Heb je nog vragen met betrekking tot PP bestek? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

  Ons telefoonnummer: 0180 750 440 

  E-mail: [email protected]

  Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Ben je een grootverbruiker van deze producten?

  Als je een grootverbruiker bent van dit product kan je hier jouw offerte aanvragen en krijg een eigen persoonlijke accountmanager toegewezen! Deze accountmanager gaat je helpen met het inkopen van alle producten die je nodig hebt zodat jij de beste deal krijgt.

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »