Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Luca - Dinsdag 10 Mei 2022

  Het verschil tussen vacuumzakken zijlas en buis

  Hallo iedereen! Welkom bij onze nieuwe blog. In deze nieuwe blog ga ik jullie vertellen wat het verschil is tussen een vacuümzak zijlas en een vacuümzak buis.

  Vacuümzak zijlas

  Een vacuümzak zijlas, ook wel vacuümzakken voedsel genoemd bestaat uit twee laagjes. Deze twee laagjes worden bij de zijnaden op elkaar geseald. De vacuümzak zijlas heeft dan ook aan drie kanten een seal. Vacuümzakken zijlas zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als onze vacuümzakken buis. Zijlas zakken zijn goedkoper dan bijvoorbeeld buiszakken. Dit komt omdat het fabricageproces van deze vacuümzakken goedkoper is. Het is minder werk en kost minder tijd om een vacuümzak zijlas te maken.

  Vacuümzakken buis

  Een vacuümzak buis is een vacuümverpakking zonder zijnaden. De verpakking heeft alleen een seal aan de onderkant van de zak. Doordat de vacuümzakken goed aansluiten, ziet de vorm van het verpakte product er erg mooi uit. Het verschil met andere soorten vacuümzakken is dat de buiszak aan beide kanten geen naden heeft. Hierdoor ontstaat de vorm van de buis in de zak. Deze vorm zorgt voor minder kreuken bij het vacuüm verpakken van versproducten. Om deze rede is een buiszak erg stevig. Ook maakt het de product presentatie erg prettig.

  Vacuümzakken buis zijn machinaal gemaakt. Aan deze machine wordt altijd een stuk folie getrokken. Dit stuk folie wordt opgeblazen en uitgesneden. Hierdoor ontstaat aan één zijde een afdichting. 

  Het verschil 

  In de eerdere stukjes tekst heb ik verteld wat een vacuümzak zijlas en een vacuümzak buis is. Maar wat is nou echt specifiek het verschil?

  De vacuümzak zijlas heeft zijn dus twee aparte stukken folie. Die twee stukken worden onderin en aan de zijkanten aan elkaar gelijmd. Hierdoor ontstaan de de drie naden. De vacuümzakken buis daarentegen bestaat uit maar 1 stuk folie. Dit stuk folie wordt alleen aan de onderkant dichtgelijmd, waardoor er maar 1 naad ontstaat. De vacuümzak buis is om die rede ook steviger als de zijlas zakken.

  Het productie proces voor het maken van de vacuümzakken buis is duurder. Doordat het maken van deze vacuümzakken moeilijker is dan het maken van een vacuümzak zijlas, zijn de vacuümzakken dus ook duurder. De vacuümzakken buis zijn echter volgens de meeste mensen wel mooier. Het product ziet er in een vacuümzak buis dan ook meestal beter uit.

  Hoe gebruik je de vacuümzakken buis en zijlas?

  Om de vacuümzakken te vacumeren heb je de volgende producten nodig; een vacuümmachine en een vacuümzak, buis of zijlas. De eerste stappen is het vullen van je vacuümzak met het product naar keuze. Dan komt de tweede stap, de vacuümzak in de vacuümmachine plaatsen. Hierbij is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de opening van de zak zich aan de rand bevindt van waar de zak wordt geseald. Houd er rekening mee dat er geen vouwen aanwezig zijn bij het openen van de zak, als er namelijk wel vouwen in zitten wordt de vacuümzak niet goed geseald.

  De volgende stap is om de juiste stand te kiezen en vervolgens de vacuümmachine goed te sluiten. Is hij klaar? Dan is de volgende stap de rest van het plastic eraf scheuren en dan is het product geseald! Je kunt de zak ook gebruiken om het product te sealen, zonder te vacumeren. Bij deze optie blijft de lucht in de zak maar is deze volledig afgedicht tegen vuil en vocht.

  Heeft u een vacuümzak zijlas of buis nodig?

  Wij verkopen de vacuumzakken zijlas met een variërende breedte van 100mm tot 500mm en een lengte van 150mm tot 450mm. De zakken worden bij ons verkocht in twee verschillende diktes, 72my en 90my.

  De vacuumzakken buis verkopen wij ook in variërende breedtes van 100mm tot 500mm en in lengtes van 150mm tot 450mm. Deze zakken verkopen wij in de diktes van 90my, 100my, 120my en 140my. 

   

  Mocht je niet weten wat (90my) inhoud, lees dan verder! 90my staat voor 90 micron. Dit geeft de dikte van de zak aan. De dikte van de zak beschermt tegen scherpe objecten. Als u bijvoorbeeld wild verkoopt zullen de booten scherper kunnen zijn dan bij de slager. Bij vlees met scherpe botten zul je dus een hoger dikte (my) nodig hebben.

  Heb je het product gevonden dat je zocht?

  Het product gevonden die je nodig hebt? Vandaag voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden! Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren!

  Heb je nog vragen met betrekking tot onze vacuümzakken of kan je bepaalde zakken niet vinden die je nodig hebt? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

  Nummer: 0180 750 440

  E-mail: [email protected]

  Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen we ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »