Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Remi van Eeuwijk - Donderdag 13 Oktober 2022

  De reden dat festivals gaan verduurzamen

  Na langer dan twee jaar aan de coronaregels te hebben gehouden mogen we weer eindelijk naar de festivals. Of je een fan van concerten bent, dance en of je naar een andere niche festival gaat, de festivals mogen weer allemaal open. Tijdens de twee jaar dat wij niet naar de festivals konden heeft de festival branche langzamerhand gebrainstormd om duurzamer te worden. Hoe pakken ze dit aan en wat gaat er allemaal gebeuren op het volgende festival dat jij gaat bezoeken? In deze blog kom je meer te weten over verduurzaming en het plastic gebruik op festivals. Zodat jij voorbereid bent op je volgende festival.

  Hoe Festivals duurzamer kunnen zijn

  Een festival omringd door natuur klinkt helemaal niet zo duurzaam, dat komt doordat er veel elektriciteit gebruikt wordt voor allerlei apparatuur, lichten, effects en andere machines en apparaten. De mensen die op festivals uit hun dak gaan spelen ook een grote rol voor energieverbruik  en vervuiling. deze mensen moeten allemaal eten, drinken en natuurlijk ook naar de wc.  Zo werd er in 2017, 2,3 kilogram aan afval weggegooid op festivalterrein, en ook was dat elektriciteit  verbruik veel meer was dan nodig is. daarom hebben de meeste festivals ideeën bedacht en doelen gesteld om plastic en elektriciteit verbruik te verminderen. zo zijn er veel festivals die slimmer omgaan met elektriciteit management of een vegetarische menu hebben. Al deze aanpakken is ook om bewuster te zijn voor klimaatverandering.  

  Het aanpakken van plastic

  Begin dit festivalseizoen hebben er meerder aantal festivals hun plastic vermindering verlaagd bijvoorbeeld door re-usable hard cups te gebruiken; dit komt doordat er vanaf 2024 plastic wegwerp bekers verboden wordt. Maar ook wegwerp bestekken van ander materiaal zoals hout in plaats van plastic te gaan gebruiken voorkomt het totale plastic afval op festivals en op ander evenementen. Zo werd er al vanaf begin juli 2021 een EU verbod ingezet voor plastic wegwerp bestek en rietjes. Ook hebben festivals en evenementen meer regels gemaakt over het beter scheiden en recyclen van plastic. Daarnaast is het ook van groot belang waar een festival zijn inkopen doet, of welke foodtrucks op het festival staat.Waarom jouw plastic beker nog waarde heeft!

  Begin 2024 zijn zowat alle plastic wegwerp bekers / ander plastic wegwerp producten verboden. Hergebruikbare bekers willen ze de nieuwe norm gaan maken. Onder andere zie je dit vooral veel in België, want in België waren zij ons al voor sinds 2020.  Echter komt er wel een uitzondering voor de plastic bekers in 2024. Drie vierde van de bekertjes gaat gerecycled kunnen worden. Drie jaar later in 2027 willen ze dat het 90 procent aan gerecyclede bekers wordt. Met alternatieven zoals hardcups moet dit te behalen zijn. Ideeën zoals het gebruik van tokens om een gebruikte beker te ruilen voor een nieuwe beker wordt recent getest op grote festivals.

  Liever afbreekbare Softcups?

  Het ziet er naar uit dat soft cups beter werken dan hardcups. Het nadeel van een hardcup is dat ze vooral kapot terug kunnen komen of altijd zoek raken en daardoor niet terug komen. Daarom is het toch ietsjes minder duurzaam dan je had verwacht. Ook is het voor festival organisaties moeilijker schoon te krijgen en daarna weervolop te gaan gebruiken. Hierdoor moeten ze na een tijdje gerecycled worden. Daarom zijn soft cups en ander afbreekbare bestekken of spullen makkelijker te gebruiken voor de festivalgangers.

  Wat bieden wij aan?

  Wij van Brada verpakkingen hebben een groot assortiment plastic en papieren producten. Van plastic verpakkingen tot aan papieren tassen, maar ook wegwerp bekers en bestek.

  bestek

  Wij verkopen houten bestek& PP bestek. Hout bestek is makkelijk, goedkoop en duurzaam. Het kan snel weer geproduceerd worden. Daarnaast hebben wij ook re-usable antracieten PP bestek dat goed te hergebruiken is. Ook is het beter dan PP bestek dat verboden is vanwege de slechte duurzaamheid van het product. Het PP bestek is ideaal voor snackbars, afhaal of foodtrucks, maar ook fijn voor feesten, evenementen en BBQ.

  borden

  wij hebben ook wegwerp borden van suikerriet. Daarnaast hebben we ook in ons assortiment van vlakke borden tot ronde, grote en kleine borden. Onze wegwerp borden worden gemaakt van suikerriet. Suikerriet is een snelgroeiende grassoort. Dit maakt de grondstof erg duurzaam. Dit product is ideaal voor feesten, evenementen of BBQ.

  Informatie voor grootverbruikers

  Ben jij een grootverbruiker van duurzame producten? Vraag dan Hier je offerte aan en krijg een eigen persoonlijke accountmanager toegewezen. Hierdoor ontvang je de beste service en de scherpste prijzen op ons assortiment!

  Meer artikelen kopen bij Brada Verpakkingen?

  Goede kwaliteit bekers, borden of bestek kopen doe je bij Brada Verpakkingen. Heb je het juiste product gevonden die je nodig hebt? Bestel ze vandaag voor 15:00 uur. Dan worden ze vandaag nog verzonden! Wij zullen ons best doen jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren! Heb je nog vragen met betrekking tot onze duurzame bekers of kan je de juiste beker die jij nodig hebt niet vinden? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

  Nummer: 0180 750 440

  E-mail: [email protected]

  Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen we ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »