Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vuitton Marquez - Maandag 26 September 2022

  Alles wat je moet weten over vacuumzakken.

  Wat moet je weten over vacuumzakken?

  Welke vacuumzak heb je nodig voor jouw voedsel. Lees deze blog om daar achter te komen. In deze blog worden de volgende onderwerpen besproken:

  • -Wat is het nut van een vacuumzak?
  • -Welke vacuumzak gebruik je voor het vacumeren?
  • -Welke houdbaarheid kan bereikt worden?
  • -Wat is het Verschil tussen professionele en particuliere vacuumzakken
  • -Welke vacuumzakken zijn speciaal voor de vleesindustrie? 

  Wat is het nut van een  vacuumzak?

  Waarvoor ga je de vacuumzak gebruiken? Zonder vacuumzakken is voedsel 3 dagen houdbaar in de koelkast. Vacuumzakken gebruik je dus voornamelijk om je voedsel langer te kunnen bewaren. Dit is niet de enige . Met vacumeren kan je ook ruimte besparen. Dit komt omdat lucht Vacuumzakken worden ook op industrieel gebied gebruikt. Redenen dat bedrijven gebruik maken van vacuumverpakkingen is omdat ze bijvoorbeeld zelf vleesverwerken. Het vlees wordt dan vacuum verpakt en vervoerd naar de partijen die het door verkopen. Wanneer bedrijven zelf vlees verkopen (denk aan slagerijen) komt het vaak voor dat vlees versneden wordt in het kleine stukken. Deze stukken moeten dan opnieuw gevacumeerd worden. Door het gebruik van de vacuumzakken  behoud het voedsel ook meer dan vijf keer zijn voedingseigenschappen. De vacuumzakken zouden hergebruikt kunnen worden. Maar het hergebruiken van de vacuumzakken word niet vaak toegepast. Dit komt omdat er een mogelijke kruisbesmetting kan ontstaan nadat je de vacuumzak vult met nieuw vlees. In de hoekjes kunnen micro-organisme achterblijven waardoor een kruisbesmetting kan ontstaan. Wij adviseren dus een vacuumzak niet te hergebruiken alleen als het gaat over het zelfde soort vlees wat kortdurend in de vacuumzak blijft. Vacuumzakken gebruiken is dus een manier van duurzaam verpakken. Vacuumzakken gebruiken is dus goed voor het milieu. 

  Welke vacuumzak gebruik je voor het vacumeren?

  Hoe ga je jouw voedsel zoals kip, vis en vlees nou vacuum verpakken? Voor voedsel dat scherpen botten bevat zoals spareribs gebruik je dikkere vacuumzakken dan voor vlees zonder bot. Je gebruikt hier niet een specifieke zak voor maar je moet er wel voor zorgen dat het een dikte van 120my heeft alles hier onder heeft kans dat het gaat scheuren. Er zijn veel verschillende soorten vacuumzakken. Alle zakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Er zijn namelijk acht verschillende soorten:

  Welke houdbaarheid kan bereikt worden?

  Hoelang je voedsel nou houdbaar is dat ligt eraan welk voedsel je gaat vacumeren. Bewaar je het in of buiten de koelkast en hoe groot het voedsel is. Als het voedsel in de vriezer wordt gelegd word de houdbaarheid datum ook verlgent. Wanneer het voedsel is gekookt of bereid is de houdbaarheid al verlengt. Gekookt eten en vlees is namelijk zonder een vacuumzak ongeveer 2 tot 5 dagen goed. Terwijl als je het gaat vacumeren kan het voedsel ongeveer 8 tot 10 dagen bewaren. Groentes zijn veel langer houdbaar dan vlees of vis. Verse groente is namelijk zonder een vacuumzak 5 dagen houdbaar terwijl het met een vacuumzak 20 dagen houdbaar is. Voedsel bewaren in je koelkast is natuurlijk een goeie oplossing om de houdbaarheid te verlengen. Het koelen en het gebruik van een vacuumzak levert de maximale houdbaarheid uit je voedsel. De ideale temperatuur voor de koelkast is 3 graden. 

  Wat is het verschil tussen professionele en particuliere vacuumzakken?

  Hoe worden vacuumzakken gebruikt door particulieren. Particulieren maken gebruik van vacuumzakken omdat er vaak voedsel overblijft dat zonde is om weg te gooien. Ze maken er dus gebruik van om de houdbaarheid te verlengen. Thuis word er meestal gebruik gemaakt van een vacuummachine waarbij de vacuumzak buiten de machine hangt. Bij machines die worden gebruikt op professioneel gebied ligt de zak meestal in de machine. De vacuumzakken die gebruikt worden voor thuisgebruik zijn de vacuumzakken waar hele kleine groeven in zitten. Dit is omdat er minder kracht zit op apparaat en het dan makkelijker vacuum gezogen kan worden.

  Vacuumzakken op professioneel gebied. Elke vacuumzak word gebruikt op professioneel gebied. De een meer dan de andere maar er zijn wel vacuumzakken die het meest worden gebruikt. Dit zijn de vacuumzakken: vacuumzak buis en zijlas. Het verschil tussen deze twee zakken kun je zien aan de naad. De vacuumzak buis heeft een lange buisvormige vorm. De vacuumzak wordt geproduceerd door geblazen extrusie. Dit is een lange buisvormige plastic buis van folie. Deze wordt op het juiste formaat afgeknipt en tegelijkertijd dicht geseald. Hierdoor ontstaat er maar aan 1 kant een seal. De vacuumzak zijlas heeft 3 naden; één aan de onderkant en twee aan de zijkanten. Het proces van het maken van een vacuumzak zijlas is goedkoper dan die van de buis. De vacuumzak buis heeft een betere kwaliteit voor een hogere prijs. Terwijl de vacuumzak zijlas een lagere kwaliteit heeft voor een lagere prijs.

  Welke vacuumzakken zijn speciaal voor de vleesindustrie?

  Voor de vleesindustrie is elke vacuumzak elke geschikt. Er zijn vacuumzakken die de favoriet zijn in de vleesindustire. De vacuumzak buis is de . De buiszakken zijn duurder dan de zijlas zakken omdat het productie proces van een buiszak duurder is dan die van een zijlas zak. Slagerijen die worsten willen vacumeren gebruiken voornamelijk de krimpzak. De krimpzak werkt als volgt: eerst vacumeren en dan krimpen. De zak gaat hierdoor helemaal om de worst heen. Dit is dus de ideale zak voor slagers.

  Vacuumzakken kopen bij Brada verpakkingen? 

  Heb je nog vacuumzakken nodig? Dan bent je bij ons bedrijf bij het goede adres. Bestel ze bij Brada Verpakkingen Bestel je Voor 15:00 besteld is het vandaag nog verzonden.  Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren op adres. Heb je nog andere vragen rond om de vacuumzakken, stuur ons dan gerust een mailtje of kan je ons bellen.

  Nummer: 0180 750 440
  Email: [email protected]

  Telefonisch zijn wij bereikbaar vanaf maandag tot en met zondag van 08:00 tot en met 17:00. Wij zorgen dat je binnen 24 uur een reactie op je email terug hebt gekregen.

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »