Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Remi van Eeuwijk - Zondag 18 September 2022

  Welke wegwerp handschoen past het best bij jou?

  Wat is het verschil tussen Latex, Nitril of Vinyl handschoenen?

  Meer weten over welke handschoenen je nodig hebt ? lees deze blog over welke en wat voor soort handschoenen ideaal zijn voor jou!

  • Wat zijn wegwerp handschoenen / huishoudhandschoenen?
  • Wat zijn latex handschoenen?
  • Wat zijn Nitril handschoenen?
  • Wat zijn vinyl handschoenen?
  • Welke handschoenen heb jij nodig?

  Wat zijn wegwerp handschoenen / huishoudhandschoenen?

  Een wegwerphandschoen, ook wel disposable handschoenen genoemd zijn gemaakt van nitril, vinyl of latex. Ze hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Deze handschoenen worden gemaakt om één keer aan te doen en daarna de prullenbak in te gooien. Het is een kledingstuk bedoeld voor je handen dat jouw beschermt tegen schadelijke stoffen. Het bedekt de hele hand en zelfs de bovenkant van je pols, als je de juiste maat wegwerphandschoen daarvoor hebt gekozen. Wat zo handig is aan deze handschoenen is dat je op vele vlakken kan gebruiken. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt door kappers, de voedingsmiddelenindustrie ( zoals de Horeca ), in fabrieken, pedicure, tattooartiesten, tandartsen en zelfs bij benzinepompen. Wat mensen zich ook vaak afvragen is of ze nou ook huishoudhandschoenen nodig hebben. Tijdens het werken en klussen huis lopen uw handen gevaar. Het zou kunnen dat er tijdens het schoonmaken schadelijke middelen op je handen terecht komen of bij het werken in de keuken met scherpe voorwerpen dat je jezelf bezeert. Met huishoudhandschoenen zorg je ervoor dat er geen bacteriën worden en de handen beschermt  zijn. Er word wel aangeraden om onder de huishoudhandschoen een paar wegwerphandschoenen te dragen.

  Wat zijn latex handschoenen?

  Het is belangrijk om te weten wat de voor – en nadelen zijn van latex handschoenen. de latex handschoen is gemaakt van natuurlijk rubber. Ze bieden een goede bescherming tegen virussen en bacteriën. Hoewel de handschoenen een goede bescherming bieden tegen virussen en bacteriën zijn ze wel af te raden. Naast het risico op allergie bieden latexhandschoenen over het algemeen weinig tot geen bescherming tegen biologische en chemische stoffen. Het positieve aan de handschoenen is dat ze flexibel en fijn aanvoelen. De latex handschoenen hebben een hoge vingergevoeligheid en werkt een beetje als een tweede huid en kan vaak ook wat langer gebruikt worden omdat latex goed ademt. Ze worden dan ook vaak gebruikt bij activiteiten waar je nauwkeurig moet zijn en het goed voelen van je oppervlaktes belangrijk is. ook zijn latex handschoenen biologisch afbreekbaar. Wat inhoud dat je deze kan gebruiken in situaties waar er een grote kans is op infectie of besmetting. Er is wel een nadeel aan de latex handschoenen en dat is namelijk dat er een kans bestaat op latex allergie. Je hebt kans op deze allergie als je deze handschoen draagt. Latex wordt om deze reden ook steeds minder vaak gebruikt in de medische sector, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen. Ook is latex niet te gebruiken als je werkt met oliën of vetten, ze bieden namelijk niet genoeg chemische weerstand.

  Wat zijn Nitril handschoenen?

  De nitril handschoenen bestaan uit sterk materiaal, syntethisch rubber. Het biedt drie keer zoveel weerstand als latex of vinyl. De handschoenen passen zich door de warmte van je lichaam aan en nemen de juiste vorm aan voor je hand, hierdoor zitten ze zeer comfortabel. Handschoenen die gemaakt zijn van nitril hebben de bijnaam “Medical Grade” dat houdt in dat ze geschikt zijn in de medische sector. Je kan de nitril handschoenen in zowat elke werkzaamheid gebruiken. Het materiaal is ook elastischer dan vinyl en heeft een betere weerstand als latex tegen scherpe objecten. Door de combinatie van het sterke rubber en de flexibiliteit zorgt ervoor dat dit het beste materiaal is voor  mondhygiënisten en tandartsen. Zij hebben ook aangegeven dat hun voorkeur gaat naar nitril handschoenen. De nitril handschoen is geschikt voor mensen met een latex allergie omdat de handschoenen latexvrij zijn. De handschoen is onder andere bestand tegen vet, benzine, plantaardige oliën, dieselbrandstof, minerale oliën en vele zuren, wat het ideaal maakt voor werk in de keuken. Je kan nitril handschoenen gebruiken bij maar liefst 76% van de chemicaliën die op de markt zijn. Overdraagbare ziektes of besmettingen krijgen bij het dragen van nitril handschoenen hoeft u zich niet zorgen over te maken.

  Wat is Vitril en wat zijn Vinyl handschoenen?

  Voor de verwerking van voedsel zijn blauwe, poedervrije handschoenen van vitril perfect, want ze zijn goed te zien door de kleur en voedselveilig. Daarom worden ze ook veel gebruikt in voedselbereidingsruimtes en door mobiele cateraars. Wat is vitril eigenlijk? De vitrile handschoenen zijn poedervrij en is een combinatie van nitril en vinyl. Wat vitril beter maakt dan vinyl is het feit dat het duurzamer, meer comfortabel en langer meegaat dan vinyl.

  Sterke eigenschappen van de Vitril handschoenen:

  • comfortabel
  • poedervrij
  • flexibel
  • comfortabel
  • reukloos
  • latexvrij

  De dunste en de goedkoopste handschoen is de vinyl handschoen. Omdat ze zo dun zijn, zijn ze ook het slechts bestand tegen perforatie en tegen chemische belasting. Dus als je als bedrijf werkt met gevaarlijke stoffen kan je het beste kiezen voor een andere soort handschoen dan vinyl. Vinyl handschoenen zijn handig wanneer handschoenen vaak gewisseld moeten worden, bijvoorbeeld wanneer ze gedragen worden voor het bevorderen van voedselhygiëne. Of voor het beschermen van je handen tegen viezigheid. ook is het een alternatief voor mensen die een latexallergie hebben. De vinyl handschoen is bestand tegen vetten en oliën. Waar ze niet bestand tegen zijn is tegen oplosmiddelen en ketonen.

  Welke handschoenen heb jij nodig?

  Vanwege de weerstand tegen vocht en vetten is nitril een verstandige keuze, maar er bestaan ook latex handschoenen die food approved zijn. Bij de uitgifte van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld een broodjeszaak, wordt vaak voor vinyl gekozen door de lagere prijs. Tot slot wordt er in de technische industrie vaak gebruik gemaakt van nitril handschoenen, omdat deze beter dan latex bestand zijn tegen petroleumproducten. PE handschoenen zijn niet geschikt voor ziekenhuizen, maar wel voor tankstations. De lange variant, ook wel bekend als veterinaire handschoen, wordt vaak gebruikt door dierenartsen.

  Welke handschoenen u nou werkelijk nodig heeft, ligt aan uw situatie en werkzaamheden. Er zijn verschillende soorten handschoenen, van wegwerphandschoenen die gebruikt worden bij voedselbereiding, werkzaamheden voor het schoonmaken of disposable handschoenen die je gebruikt bij tankstations. De meeste wegwerphandschoenen zijn gemaakt van latex, nitril of vinyl en in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Als u in bijvoorbeeld de voedselmiddelenindustrie zit of een eigen horeca onderneming heeft zou het de beste keuze zijn om voor de nitril of vitril handschoenen, die Food approved zijn te kiezen vanwege de weerstand tegen vetten en vocht. Als u een beroep heeft in de medische zorg, voedingsmiddelenindustrie of laboratoria zijn nitril en latex zeer waarschijnlijk de beste handschoenen voor u.  binnen de voedingsmiddelenindustrie wordt er gebruik gemaakt van blauwe handschoenen vanwege de HACCP richtlijnen.

  De kleur blauw is goed te onderscheiden in een product, mocht er een handschoen kwijtgeraakt zijn. Daarnaast is het handig voor een bedrijf om met verschillende kleuren handschoenen te werken. Zo kan je makkelijk aangeven welke werkzaamheden met welke kleur handschoenen wordt gedaan. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende materialen waar een wegwerphandschoen van gemaakt kan zijn, ook moet er de keuze gemaakt worden of je voor gepoederde of ongepoederde  handschoenen gaat. Bij gepoederde handschoen zit er een laagje maiszetmeel aan de binnenkant. Hierdoor wordt er vocht opgenomen en kan je de handschoen makkelijker aandoen. Gepoederde handschoenen zijn niet ideaal voor elke industrie. Denk aan de voedingsmiddelenindustrie. Hier zijn ze verboden, omdat het poeder in eten terecht zou kunnen komen. Handschoenen worden Standaard geproduceerd met poeder. Vanwege deze reden is het dan ook zo dat ongepoederde handschoenen meer kosten. Het poeder moet namelijk verwijderd worden.

  Welke handschoenen heeft Brada verpakkingen te bieden?

   Onder de categorie Nitril:

   Handschoenen Nitril CAT. IIIHandschoenen Nitril CAT. I,

    Onder de categorie Vinyl:

   Handschoenen Vinyl

    Voor alle andere handschoenen zoals katoen of huishoudhandschoenen:

  Overige handschoenen 

  Heb je wegwerphandschoenen nodig? Zoek niet verder en kies voor Brada verpakkingen. Voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren!

  Heb je nog vragen met betrekking tot onze handschoenen? Wij staan altijd open om telefonisch vragen te behandelen en u kunt ons natuurlijk ook gewoon een mailtje sturen.

  Nummer:  0180 750 440

  E-mail:  [email protected]

  Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »