Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vuitton Marquez - Maandag 9 Januari 2023

  Wanneer gebruik je een krimpzak?

  Wat is een krimpzak?

  Wil je meer te weten te komen over krimpzakken? Deze blog geeft alle informatie over het gebruik van de krimpzakken. In deze blog worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wat is een krimpzak?
  • wanneer gebruik je een krimpzak gebruikt?
  • Welke soort krimpzakken zijn er?
  • Welke krimpzak past het best bij jou?
  • Wat zijn de voordelen van het gebruik van krimpzakken?
  • Krimpzakken kopen bij Brada Verpakkingen

  Wat is een krimpzak?

  Een krimpzak, ook wel een vacuümzak genoemd, is een handig en veelzijdig verpakkingsmiddel dat gebruikt wordt om producten luchtdicht en waterdicht te verpakken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om producten te beschermen tegen vocht of om voedsel langer houdbaar te maken. Maar wanneer gebruik je een krimpzak en wanneer zijn krimpzakken met EVOH de juiste keuze?

  Voor wat gebruik je een krimpzak?

  Een krimpzak wordt voornamelijk gebruikt voor het verpakken van producten die luchtdicht verpakt moeten worden, zoals voedsel, medicijnen, elektronica en meer. Door het vacuüm te verwijderen uit de zak en het product te sealen, blijft de lucht buiten de zak en kunnen producten langer houdbaar blijven. Dit maakt krimpzakken bijvoorbeeld ideaal voor het verpakken van vlees, vis, groenten en fruit om de houdbaarheid te verlengen. Er zijn ook verschillende manieren om een krimpzak te gebruiken, afhankelijk van het type product dat je wilt verpakken. Zo kun je bijvoorbeeld een krimpzak gebruiken om voedsel te vacumeren, waarbij het voedsel in de krimpzak wordt gelegd en het vacuüm vervolgens wordt verwijderd met behulp van een vacuümapparaat. Dit is een handige manier om voedsel langer houdbaar te maken en om te voorkomen dat het voedsel zijn smaak en textuur verliest.

  Daarnaast worden krimpzakken ook vaak gebruikt om producten te beschermen tegen vocht en vuil. Dit is bijvoorbeeld handig voor het verpakken van producten die buiten opgeslagen moeten worden of voor het verzenden van producten per post of koerier. Door het product luchtdicht te verpakken, blijft vocht en vuil buiten de zak en blijft het product in goede staat.

  Je kunt ook een krimpzak gebruiken om producten te verpakken die niet vacuüm gevacumeerd kunnen worden, zoals bepaalde soorten elektronica of gereedschap. In dat geval kun je de krimpzak gewoon om het product heen leggen en de zak vervolgens sealen met behulp van een sealapparaat. Dit is een handige manier om producten te beschermen tegen vocht en vuil en om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven tijdens transport of opslag.

  Welke soort krimpzakken zijn er?

  Er zijn verschillende soorten krimpzakken verkrijgbaar, waaronder krimpzakken met EVOH. EVOH is een afkorting voor ethylvinylalcohol en wordt gebruikt als laag in de krimpzak om het vacuüm beter te behouden. Krimpzakken met EVOH zijn daarom vaak beter geschikt voor het lange termijn opslaan van producten, omdat ze een betere barrière vormen tegen lucht en vocht. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor het verpakken van producten die gevoelig zijn voor oxidatie, zoals voedsel en medicijnen.

  Wanneer je dus op zoek bent naar een verpakkingsmiddel om producten luchtdicht en waterdicht te verpakken, dan zijn krimpzakken een goede keuze. Ze zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende doeleinden, zoals het verlengen van de houdbaarheid van producten, het beschermen van producten tegen vocht en vuil en het opslaan van producten op lange termijn.

  Welke krimpzak past het best bij jou?

  Het is wel belangrijk om te overwegen welk type krimpzak het beste bij jouw behoeften past. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een krimpzak om voedsel langere tijd te bewaren, dan zou een krimpzak met EVOH de juiste keuze kunnen zijn. Als je echter alleen op zoek bent naar een verpakkingsmiddel om producten tijdelijk te beschermen tegen vocht en vuil, dan zou een gewone krimpzak voldoende kunnen zijn.

  Het is ook belangrijk om te overwegen of de krimpzakken geschikt zijn voor het product dat je wilt verpakken. Sommige producten, zoals bepaalde medicijnen, kunnen gevoelig zijn voor licht en moeten daarom in donkere krimpzakken verpakt worden. Andere producten, zoals elektronica, kunnen gevoelig zijn voor statische elektriciteit en moeten daarom in antistatische krimpzakken verpakt worden.

  Wat zijn de voordelen van het gebruik van krimpzakken?

  Als je een krimpzak wilt gebruiken om voedsel te vacumeren, is het belangrijk om te overwegen of de krimpzak voedselveilig is. Er zijn namelijk krimpzakken op de markt die gemaakt zijn van materialen die niet geschikt zijn voor voedsel, zoals PVC. Als je voedsel wilt vacumeren, is het daarom aan te raden om te kiezen voor krimpzakken die gemaakt zijn van voedselveilig materiaal, zoals polyethyleen of polyolefin.

  In samenvatting zijn krimpzakken een handig en veelzijdig verpakkingsmiddel dat gebruikt kan worden voor het luchtdicht en waterdicht verpakken van producten. Ze zijn geschikt voor het verlengen van de houdbaarheid van voedsel, het beschermen van producten tegen vocht en vuil en het opslaan van producten op lange termijn. Er zijn verschillende soorten krimpzakken verkrijgbaar, waaronder krimpzakken met EVOH, en er zijn verschillende manieren om een krimpzak te gebruiken, afhankelijk van het type product dat je wilt verpakken. Het is belangrijk om te overwegen welk type krimpzak het beste bij jouw behoeften past en of de krimpzak voedselveilig is als je voedsel wilt vacumeren.

  Krimpzakken kopen bij Brada Verpakkingen?

  Heb je krimpzakken nodig? Zoek dan niet verder en kies voor Brada verpakkingen. Voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren!

  Zijn er nog vragen rondom de krimpzakken? Stuur ons gerust een email of bel ons!

  Nummer: +31 180 750 440

  Email:

  Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Onze categorieën 

   

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »