Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Claudia - Dinsdag 10 Mei 2022

    Waarom elke slager meatsaver papier nodig heeft

    Meat saver papier

    Iedereen heeft ze wel een keer zien liggen. Die rond gevormde gekartelde papiertjes tussen vlees in de vitrine van de slager bij jou op het dorp. Je hebt jezelf vast wel de vraag gesteld wat deze papiertjes nu precies zijn en waarom ze nu tussen dat vlees liggen. In deze blog ga ik je antwoord geven op deze vragen.

    Wat is meat saver papier?

    De papiertjes die tussen het vlees liggen bij de slager heten meat savers. Meat saver papier wordt gebruikt om de invloed van de omgeving op rood gesneden vlees te verminderen. Zo wordt de kleur van het vochtgehalte van het vlees behouden. Hierdoor ziet het vlees in de toonbank er dus nog zo mooi uit.

    Door meatsaver papier ook wel slagers papier te gebruiken zorg je ervoor dat gesneden vlees zo min mogelijk wordt beïnvloed door de omgeving. Wanneer je het vlees dus op een meatsaver papier legt, behoudt het vlees zijn kleur en vochtgehalte. Het meatsaver papier vangt bloed en andere vloeistoffen op van het vlees en absorbeert deze. Hierdoor blijft het vlees er beter uitzien voor een langere tijd. Zo liggen er ook geen vloeistoffen van het vlees in de toonbank wat er natuurlijk een stuk schoner uit ziet. Nu kan je denken als het vlees al het vocht opneemt veranderd toch ook het gewicht van het vlees? Dit is niet het geval het gewicht van het vlees blijft vrijwel hetzelfde.

    Nu weet je eindelijk waarom deze meat savers er liggen! Voordat je je zelf aanschaft, is het ook van belang om te weten dat goede kwaliteit bij dit product ook van belang is. Papier van mindere kwaliteit kan namelijk snel scheuren wanneer je het papier van het vlees af zou willen halen dit is natuurlijk niet gewenst. Doordat ons meatsaver papier stevig is, heb je van dit probleem geen last.

    Waarom moet je meatsaver papier gebruiken

    Door het gebruik van meatsaver papier zorg je er niet alleen voor dat vlees langer vers blijft en niet verkleurd. Je zorgt er ook voor dat je vlees en geld bespaard. Het is ook handig als je een drukke periode verwacht want je kunt dan het vlees voorsnijden en door het meatsaver papier blijft het vlees goed. Doordat het vlees langer goed blijft kun je ook meer vlees verkopen en minder weggooien. De consument ziet ook dat je vlees er mooi rood blijft en goede bekleding van je toonbank. Met andere woorden meatsaver papier is een aanrader als je het vlees wat je aanbiedt goed wilt presenteren en behouden.

    Verschillende soorten slagerspapier

    Er zijn verschillende soorten slagerspapier die allemaal een specifiek doel hebben. Alle soorten meatsaver papier zijn kleurgecodeerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kiezen van de juiste voor de klus. Hier leggen we uit welk type slagerspapier in welke situatie wordt gebruikt.

    Wit slagerspapier

    Wit slagerspapier is ongecoat, FDA-gecertificeerd en ideaal om broodjes, sandwiches, vleeswaren en andere artikelen snel in te pakken. Wit slagerspapier kan ook worden gebruikt als tafelkleed of om tafeloppervlakken te beschermen tijdens knutselactiviteiten. Omdat het rook doorlaat maar geen vocht bevat, kan dit ademende papier worden gebruikt om vlees in te wikkelen voordat het wordt gerookt.

    Bruin slagerspapier

    Bruin perkamentpapier is een ambachtelijk papier dat kan worden gebruikt om vlees in te wikkelen om een ​​nette verpakking te creëren. Dit papier is meestal bedoeld voor ambachtelijk gebruik, maar het is gemaakt van dezelfde houtpulp als kook papier. Bruin papier onderscheidt zich van andere papiersoorten doordat het niet is bewerkt of behandeld met toevoegingen.

    Roze- of perzikkleurig papier

    Dit slagerspapier is verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van lichtbruin tot donkerroze, en het is geweldig om bloed en vloeistoffen van rauw vlees te verbergen. Het papier is robuust genoeg om lekkage te voorkomen en laat het verpakte vlees toch ademen, waardoor het niet drassig wordt. Perzik slagerspapier is perfect voor het inpakken van vlees om te roken, omdat het de geurige rook absorbeert en tegelijkertijd het vlees beschermt tegen ziekteverwekkers.

    Butcher paper Kopen?

    Wij bieden allemaal verschillende soorten meatsaver papier van goede kwaliteit aan. Klik hier voor al onze soorten meat saver papier.

    Meatsaver papier bestellen via onze webshop

    Heb je snel meatsaver papier nodig? Zoek dan niet verder en kies voor Brada verpakkingen. Voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren! Heb je nog vragen met betrekking tot Meatsaver papier? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

    Telefoonnummer: 0180 750 440

    E-mailadres: [email protected]

    Onze categorieën

    The latest ins and outs and more

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »