Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vuitton Marquez - Dinsdag 27 September 2022

  Waar moet je rekening mee houden als je voedsel ontdooit?

  De beste manier om vacuum verpakt voedsel te ontdooien.

  Meer weten over het ontdooien van vacuum verpakt voedsel? Lees deze blog voor alle informatie die je moet weten voordat jij een vacuumzak gaat ontdooien. In deze blog worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Hoe moet je gekoeld ontdooien?
  • Hoe komt het dat de groei van bacterien toeneemt?
  • Waarom er geen lucht mag bij het vacumeren?
  • Hoe komt het dat verpakt vlees verkleurd?
  • Hoe kan je het proces ontdooien versnellen?
  • Vacuumzakken kopen bij Brada verpakkingen?

  Hoe moet je gekoeld ontdooien?

  Gekoeld ontdooien is een makkelijke manier om je voedsel te laten ontdooien. Wanneer je je voedsel wil gaan ontdooien is het beste om je bevroren voedsel al een avond van te voren uit de vriezer. Leg het bevroren voedsel dan gelijk in de koelkast zodat het op een goede temperatuur komt. Door het langzaam en geleidelijk te laten ontdooien worden de vitaminen het best bewaart. Doordat je het voedsel in de koelkast laat ontdooien geef je de bacterien minder kans om te vermenigvuldige. Hierdoor blijft je voedsel dus vers. Zorg ervoor dat je het oedsel op een bord of schaal ligt en dat het is afgedekt. Het is belangrijk dat je koelkast rond de 4 graden is zodat het vlees niet bederft. Als je het vlees op het aanrecht of op de verwarming laat ontdooien is de kans dat de bacterien zich gaan vermenigvuldigen groter dan wanneer je het laat ontdooien in de koelkast.

  Hoe komt het dat de groei van bacterien toeneemt?

  De reden dat bacterien toenemen heeft een paar redenen. Het voedsel dat je hebt ingevroren moet goed droog zijn. Wanneer het niet droog genoeg is kunnen bacterien blijven leven. Wanneer bacterien blijven leven gaan ze zich vermenigvuldigen en gaat je voedsel dus bederven en dat wil je niet. De lucht rondom het voedsel speelt ook een grote rol voor de bacterien. Zonder lucht bij het voedsel sterven de bacterien, daarom is het altijd belangrijk om bij het vacumeren al de lucht uit de zak te halen. Wanneer je het voedsel uit de vriezer haalt en het wilt gaan ontdooien word je vlees warmer wat normaal is. Wel neemt hierdoor het aantal bacterieen toe. Dit kan echter niet veel kwaad doen. Als je het vlees daarna laat ontdooien in de koelkast op de goede temperatuur blijft je voedsel gewoon goed.

  Waarom mag er geen lucht mag bij het vacumeren?

  Waarom lucht geen toegang mag krijgen tijdens het vacuum proces  heeft een best logische reden. Wanneer er lucht bij het vacumeren komt geef je de bacterien de kans om te gaan vermenigvuldigen. Doordat bacterieen gaan vermenigvuldigen krijg je een groter aantal bacterien bij het vlees waardoor je vlees sneller kan gaan bederven. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het vacumeren op let de je de zak goed plat drukt zodat je de lucht eruit drukt tijdens het vacumeren. Vlees kan soms een rare geur hebben. Wanneer de vacuumzak geopend word kan het een vieze geur hebben. Dit noemen wij een vacuumlucht. Dit kan ontstaan door het voedsel wat niet droog genoeg is gemaakt voor het vacumeren. Een andere reden dat het kan gaan stinken is door melkzuur dat zich vormt. Dit kan geen kwaad. Als je jouw eten na het uit de verpakking te hebben gehaald dept en laat liggen op het aanrecht zou de geur verdwijnen.

  Hoe komt het dat verpakt vlees verkleurd?

  Door bijna iedereen word vlees snel beoordeelt aan de hand van de kleur. Dit is een foute mening. Vlees kan een andere kleur dan rood krijgen door het het tekort aan licht en lucht. Namelijk hoe minder proteinen in het vlees in aanraking komen met zuurstof hoe meer het vlees verkleurd naar een grijze of bruine kleur. Bij kip werkt dit precies hetzelfde door een tekort aan zuurstof of lucht gaat het verkleuren naar een gelige kleur of soms zelfs een blauwe kleur. Zodra je de vacuumverpakking van het vlees afhaalt krijgt het voedsel weer zuurstof en zal je zien dat het weer zijn normale kleur krijgt. Dit heeft dus niks te maken met bederven. Wanneer het vlees de ander kleur behoud en ook stinkt is het hoogstwaarschijnlijk bedorven.

  Hoe kan je het proces ontdooien versnellen?

  Het proces ontdooien in de koelkast duurt te lang hoe kan ik het sneller laten ontdooien? Hier is een andere manier voor om het te laten ontdooien. Je kan namelijk je vlees laten ontdooien in een bak water of in de wasbak gevuld met water. Vul het met koud water en niet met warm water wat misschien wel het verleidelijkste is. Door het met warm water te vullen vergroot je de kans dat er bacterien bij het vlees komt. De binnenkant kan hierdoor ook gaan garen dus is koud water het beste. Stop het vlees in een hersluitbare zak en duw het onder het water. Het water moet altijd koud blijven. Wanneer je dat het water lauw word voeg er dan koud water bij. Op deze manier van ontdooien kan je het in 15 tot 30 minuten laten ontdooien. Dit is een goede manier als je je voedsel bent vergeten te ontdooien, wel kost het meer moeite dan het in een koelkast ontdooien.

  Vacuumzakken kopen bij Brada verpakkingen?

  Heb je vacuumzakken nodig? Zoek niet verder en kies voor Brada verpakkingen. Hieronder vind je onze vacuumzakken:

   

  Voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren! Heb je nog vragen met betrekking tot het ontdooien van vacuum verpakt voedsel? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

  Nummer: 0180 750 440
  E-mail: [email protected]

  Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot en met 17:00
  uur. Als je een mailtje stuurt zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »