Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vuitton Marquez - Maandag 10 Oktober 2022

  Hoe moet je vacumeren?

  Belangrijke punten om op te letten als je wilt beginnen met vacumeren.

  Meer weten over het gebruik van vacuumzakken? Lees deze blog voor alle informatie over hoe je moet vacumeren. In deze blog worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Welke machine gebruik je voor het vacumeren?
  • Wat is de ideale voorbereiding voor het vacumeren?
  • Hoe seal je vacuumzakken?
  • Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het vacumeren?
  • Wat zijn tips om te vacumeren?

  Welke machine gebruik je voor het vacumeren?

  Welke vacuumverpakkingapparaat (ook wel seal apparaat) je nodig hebt ligt eraan wie en waar je het gaat gebruiken. De vleesindustrie is professioneel, als je vacuumzakken wilt vacumeren heb je een vacuumkamermachine nodig. Wij bieden binnen ons bedrijf 3 soorten vacumeer machines aan. Dit zijn de P200P300 en de P400. De vacumeer machine P200 en P300 lijken zowat precies op elkaar, de pormaten en de P300 is iets groter vergeleken met de P200 zijn de verschillen. De P400 daarin tegen verschilt wel veel ten opzichten van de P200 en de P300. De P400 heeft wielen aan de onderkant en de andere 2 types moet je neerzetten op een verhoging. De p400 is dus het makkelijkste en grootste vacuumapparaat en dus het beste apparaat voor bedrijven die veel gebruiken maken van vacumeren. Een vacumeermachine die het vaakst voor komt voor thuis gebruik is volgens internet de Foodsaver V2860. Dit is een machine met een eenvoudige werkwijze de beste vacumeermachine voor thuis. Brada Verpakkingen verkoopt dit apparaat niet zelf. De machines die wij binnen ons bedrijf aanbieden kan je ook thuis gebruiken, alleen heeft het als nadeel dat ze misschien te groot kunnen zijn en je er geen ruimte voor hebt in je huis.

  Wat is de ideale voorbereiding voor het vacumeren?

  Als je een ideale voorbereiding voor het vacumeren wilt bereiken zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Het voedsel dat in de vacuumzak gaat moet goed gedroogd zijn, als er nog vocht in het vlees zit kan het beteken dat er nog bacteriën in zitten. Dus hoe minder vocht, des te minder bacteriën. De vacuumzak en het vacuumapparaat moeten helemaal schoon zijn zodat er geen bacteriën bij het vlees kan komen voordat je het gaat dicht sealen. Let goed op dat je de zak niet te vol doet en ruimte overlaat bij het uiteinde. De zak moet met gemak kunnen sluiten en zonder problemen in de vacuumkamer gelegd kan worden. Zorg ervoor dat de zak goed recht ligt in het apparaat en er geen ribbels in de zak zitten. Voor dat je de zak gaat dicht sealen moet je eerst er zo min mogelijk lucht in de zak te laten zitten zodat het eenvoudiger kan vacumeren. Probeer niet voedsel te vacumeren met scherpe stukken bot of scherpe visgraten. Hiervoor moet je de juiste vacuumzakken heb die ervoor is gemaakt dat het niet scheurt door scherpe voorwerpen. Deze vacuumzakken kun je zien in de website. Na dat je het proces van het vacumeren hebt gedaan is het belangrijk dat je het gekoeld bewaard.

  Hoe seal je vacuumzakken

  Een vacuumzak sealen doe je door gebruik van een seal apparaat. Sealen hoeft niet perse te beteken dat je een vacuumzak sealt die vacuum gezogen is maar je kan ook zakken die niet vacuum gezogen zijn sealen. Dit zorgt er wel voor dat het voedsel minder lang houdbaar is. Maar hoe seal je een zak nou dicht? Zorg er voor dat de naad die geseald moet worden recht in het apparaat ligt. Als dit niet zo is het kan het ervoor zorgen dat de zak niet goed word afgesloten. Het kan vorkomen dat de nodige vacuumdruk na een minuut niet bereikt is. Dit kan komen omdat de zak niet goed is afgesloten, de seal kant is niet schoon genoeg of hij ligt niet recht in de vacuumkamer.

  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het vacumeren

  Een veel voorkomende fout bij het vacumeren van voedsel is dat mensen niet opletten hoe vol ze de zak doen. Dit is een belangrijk punt als het gaat over vacumeren. Als de zak te vol zit kan t ontstaan dat er niet genoeg ruimte tussen het voedsel en de seal zit en het dus niet in de vacuumkamer past en het ontstaan van plooien en golven. Nog een veel voorkomende fout is dat het voedsel nog te vochtig/nat is. Het voedsel dat gevacumeerd gaat worden moet zo droog mogelijk zijn, zo geef je de bacteriën een nood aan zuurstof en hebben ze geen kans om te vermenigvuldigen. Er zijn bacteriën die geen zuurstof nodig hebben daarom is het nog altijd belangrijk om je voedsel nog steeds in de koeling te bewaren.

  Wat zijn tips om te vacumeren

  De tips die ik kan geven zijn als volgt:

  Tip1:
  Als je gaat beginnen met het vacumeren moet je eerst altijd 2 keer checken of alles goed schoon gemaakt is. De binnenkant van de vacuumzak, de seal kant van de vacuumzak en de aansluiting waar je de vacuumzak op aan sluit. Het kan voorkomen dat het vleessap uit de zak word geperst omdat de zak word vacuum gezogen. Het sap kan dan langs de zijkant de vacuumkamer inlopen. Let hierdoor goed op als het proces bezig is en hou het altijd schoon.

  Tip 2:
  Voordat je het voedsel gaat vacumeren moet je goed opletten of de zak niet te vol zit. Dit onderwerp is al vaker overgesproken in de blog maar het is echt van belang dat hier goed word opgelet. Wanneer de zak te vol zit kan de zak of niet dicht geseald worden of de zak word dicht geseald maar er ontstaan plooien of golven. Dit is natuurlijk zonden van de moeite en de zak.

  Tip 3:
  Let goed op welke dikte vacuumzak je haalt. Wil je voedsel gaan vacumeren met scherpen voorwerpen erin zoals spareribs. Dan is het belangrijk dat je een zak haalt die een dikte heeft van 120my. Als je een vacuumzak haalt met een dikte onder de 120my heb je kans dat de zak zou kunnen gaan scheuren.

  Hoe gebruik je een vacumeermachine?

  Brada Verpakkingen verkoopt 3 soorten van een Kamer vacumeer machine van het merk Multivac. Wij hebben de types P200, P300 en P400. De P200 en de P300 lijken erg op elkaar, alleen de pormaten zijn anders. De P400 verschilt wel het meeste ten opzichte van de rest. De P400 heeft een onderkant doe op wielen staat. De twee andere vacumeer machines moet je op een verhoging neer zetten. Alle vacumeer machines hebben een zilveren kleur met blauwe details. Het wordt ook wel een Kamer vacumeer machine genoemd.

  Om je voedsel te vacumeren begin je met het kiezen van de juiste formaat vacuümzak, daarna stop je het gekozen product in de zak. Leg hierna de zak in de Multivac vacumeer machine en zorg ervoor dat de rand van de zak over sealbalk. De rand van de zak mag niet klem komen te zitten tussen de deksel. Kies een van de drie gedefinieerde programma’s of voer naar wens een sealtijd en vacuümtijd in. Start daarna de verpakkingsprocedure. Deze wordt gestart door de deksel te sluiten. Als het vacumeren klaar is gaat de deksel vanzelf open en kan je jouw gevacumeerde product uit de Multivac vacuum machine halen.

  Vacuumzakken kopen bij Brada verpakkingen?

  Zoek je nog vacuumzakken? Stop dan met zoeken en bestel ze bij Brada Verpakkingen. Als je het voor 15:00 besteld is het vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren op adres. Heb je nog meer vragen rond om het gebruik van de vacuumzakken. Bel ons gerust op of stuur ons een mail.

  Nummer: +31 (0)180 750 440
  Email: [email protected]

  Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf maandag tot en met zondag tussen 08:00 tot en met 17:00 bereikbaar. Wij zorgen er voor dat jouw mail binnen 24 uur is beantwoord.

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »