Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Brada Verpakkingen - Zaterdag 22 Januari 2022

  De voordelen van bio disposables

  De vraag naar milieuvriendelijke en duurzame opties wordt steeds groter. Bent u benieuwd naar de verschillende duurzame opties van onze disposables? Er zijn verschillende soorten bio disposables; Bakjes, bordjes, kommetjes, bekertjes en bestek. Daarnaast zijn er ook veel verschillende soorten materialen. Wat betekent bio disposable nou precies? Hier leest u wat disposables zijn en wat er zo duurzaam aan is. 

  Wat betekent bio disposables?

  Bio disposables zijn wegwerpartikelen die niet bedoeld zijn voor hergebruik. Alle voedselgerichte disposables binnen Europa zijn sinds juli 2021 recyclebaar. Bio disposables worden gebruikt om uit te drinken of te eten. Disposables zijn erg praktisch aangezien je ze niet hoeft af te wassen. Hierdoor zijn ze ook hygiënisch vanwege het eénmalige gebruik ervan. Zo loop je geen risico op achtergebleven voedselresten. Bio disposables veiliger voor bijvoorbeeld festivals. Zo laat het geen scherpe resten achter op de grond.

  Waarom zijn disposables duurzaam?

  Wegwerp bestek wordt gemaakt van C-PLA. Dit materiaal is net zoals karton, 100% afbreekbaar en makkelijk te verwerken. Door het produceren van borden en kommen van suikerriet en palmblad, wordt er meer water bespaard tegenover het produceren van porselein servies. Daarnaast zijn materialen zoals hout, suikerriet, zetmeel, cassavewortel, palmblad en bamboe een hernieuwbare grondstof. Dit is een grondstof die vanzelf weer aangevuld wordt.

  Wat zijn de voordelen van bagasse (suikerriet) bestek?

  Suikerriet wordt gebruikt voor het maken van diverse bio disposables. Bagasse is het afval van suikerrietplanten dat overblijft nadat de suiker uit de plant is gehaald. Doordat de suikerriet plant ontzettend snel groeit is het gemakkelijk beschikbaar en hernieuwbaar. Bagasse-afval wordt vaak verbrand en veroorzaakt vervuiling wanneer het niet wordt gebruik. Door het gebruik van bagasseproducten help je dus vervuiling en energiegebruik te verminderen! Dit materiaal heeft dus een positieve indruk op het milieu

  Hier zet ik de voordelen nog even op eenrijtje:

  • Makkelijk beschikbaar en hernieuwbaar
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Plasticvrij
  • Geschikt voor warme en koude toepassingen
  • Composteerbaar

  Bekijk hier ons aanbod in riet suikeren borden!

  Is houten bestek duurzaam?

  Om houten bestek te produceren moeten er natuurlijk bomen gekapt worden. Dit zorgt voor een grote CO2-uitstoot. FSC is een non-profit organisatie dat helpt met het behouden en verantwoorden voor bosbeheer. Verder zijn houten disposables ook 100 % biologisch afbreekbaar. Wanneer het houten bestek een FSC-keurmerk heeft wordt het beschouwd als duurzaam.

  Bekijk hier ons aanbod in houten bestek!

  Wat zijn duurzame opties voor plastic disposables?

  Plastic PET materialen zijn volledig gemaakt vanuit PET. Hierdoor is het materiaal recyclebaar. Na het verbod van single use plastic moesten alle plastic disposables recyclet kunnen worden. Je hoeft PET glazen niet te spoelen. Hierdoor heb je geen onnodig watergebruik. Daarnaast kost het recyclen wel energie en levert het afval op. Een duurzaam alternatief op PET is RPET. RPET is gerecycled PET materiaal. RPET is dus gemaakt van eerder gebruikt PET-plastic. Vaak is het probleem met plastic bekertjes de plastic coating aan de binnenkant. Gelukkig hebben ze hiervoor ook een milieuvriendelijke opties namelijk de PLA-coating en een water based coating. Beide zijn 100% afbreekbaar.

  Wij bieden duurzame disposables van suikerriet, bamboe, hout en karton.Hier ziet u het duurzame wegwerpservies dat Brada Verpakkingen aanbiedt:

  Bij vragen kunt u natuurlijk altijdContactmet ons opnemen!

  Onze categorieën

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »