Klantenservice
Nederlands
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Claudia - Woensdag 18 Mei 2022

    5 redenen waarom schuimfolie goed verpakkingsmateriaal is

    5 redenen waarom schuimfolie goed verpakkingsmateriaal is.

    Schuimfolie verpakkingsmateriaal dat om bijna alle breekbare producten heen gewikkeld wordt. In andere woorden ook wel foam genoemd. In deze blog zal ik jou 5 redenen geven waarom dit product een aanrader is om te gebruiken voor jouw breekbare of krasgevoelige artikelen.

    Wat is schuimfolie?

    Schuimfolie oftewel foam is een laag schuim dat om producten heen wordt gewikkeld. Dit om producten te beschermen. De schuimfolie zit in een rol en is in de kleur wit beschikbaar. Veel mensen verwarren schuimfolie met noppenfolie terwijl dit een totaal ander product is. Het verschil tussen schuimfolie en noppenfolie is dat noppenfolie lucht gevulde bolletjes bevat. Noppenfolie wordt daarom ook wel bubbeltjesplastic genoemd. Schuimfolie heeft dit niet en is dus gemaakt van schuim.

    Waarvan is het gemaakt?

    Schuimfolie bestaat uit het materiaal LPDE wat staat voor Lage Dichtheid Polyetheen. LPDE is een taaie stof die zacht aanvoelt (ook de reden waarom het schuim zacht is). Verder is de kunststof waterafstotend, bestand tegen zuren en isoleert het. Dit maakt het materiaal zo geschikt voor gebruik als verpakkingsmateriaal en dus ook als schuimfolie.

    Waarvoor gebruik je het?

    Je gebruikt de schuimfoam als verpakkingsmateriaal voor fragiele producten die wat extra bescherming kunnen gebruiken. Denk hier aan producten van de materialen glas of steen. Je kan de schuimfolie ook gebruiken om je producten beschermen tegen krassen. Je kan de folie gemakkelijk met een schaar in een formaat naar keuze knippen. Met het schuimfolie zorg je ervoor dat jouw producten tijdens transport geen enkele beschadiging zullen oplopen!

    Voordelen van schuimfolie

    1. Beschermd tegen vuil en krassen

    Het schuim kan prima gebruikt worden om je product af te dekken tegen vuil en viezigheid en zal het kleine beetje vocht dat bij je product zou kunnen komen ook opnemen.

    1. Schokabsorberend

        Zo kan je je handgemaakte producten zorgeloos naar je klanten versturen.

    1. Licht van gewicht

        De rol is gemakkelijk te verplaatsen in je magazijn en zal weinig tot geen extra gewicht aan je pakket      toevoegen.

    1. Neemt de vorm van het product aan

        Dit zorgt ervoor dat het schuimfolie ook weinig ruimte in beslag neemt tijdens vervoer of inpakken.

    1. Duurzaam

        Je kan de folie gewoon bij het plastic weg gooien zodat het gerecycled kan worden.

    Heb je nog vragen over onze schuimfolie reageer op de blog en wij zullen jouw vraag beantwoorden!

    Wat bieden wij aan?

    Wij bieden rollen schuimfolie aan in de kleur wit. De dikte van onze schuimfolies is 1mm en heeft een formaat van 50 cm x 500 m. Klik hier voor het product.

    Schuimfolie bestellen via onze webshop

    Heb je snel schuimfolie nodig? Zoek dan niet verder en kies voor Brada verpakkingen. Voor 15:00 uur besteld is vandaag nog verzonden. Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo snel mogelijk te leveren! Heb je nog vragen met betrekking tot schuimfolie? Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur ons een mailtje.

    Nummer: 0180 750 440

    E-mail: [email protected]

    Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot en met 17:00 uur. Als je een mailtje stuurt zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur is beantwoord!

    Ben je een grootverbruiker van deze producten?

    Vraag dan hier je offerte aan en krijg een eigen persoonlijke accountmanager toegewezen! Deze accountmanager gaat je helpen met het inkopen van alle producten die je nodig hebt.

    Onze categorieën

    The latest ins and outs and more

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »