Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Brada Verpakkingen - Zaterdag 22 Januari 2022

   Duurzame verpakkingen

   Wat betekend duurzaamheid?

   Er is tegenwoordig veel aandacht voor duurzaamheid, maarwat is duurzaamheideigenlijk? Kort gezegd betekend duurzaamheid 'het produceren van een bepaald product met zo min mogelijk impact op het milieu'. Het product wordt geproduceerd met zo min mogelijk grondstoffen. Verder is het belangrijk dat het product hergebruikt of gerecycled kan worden. De kwaliteit van het product mag er niet op achteruit gaan. De manier waarop een product wordt vervoerd speelt ook een rol in hetverduurzamen van verpakkingen. Als vrachtwagens efficienter worden ingedeeld kunnen er meer pakketjes mee per vracht. dit zorgt voor minder uitstoot tijdens de vervoering.

   Waarom overstappen naar duurzame verpakkingen?

   Het totale aantal plastic verpakkingen in in de wereld blijft maar stijgen. Zo ook in Nederlands. Een van de redenen hiervoor is de bevolkingsgroep die steeds maar groter wordt. Een andere reden is het vele online bestellen wat consumenten tegenwoordig doen. De vele plastic verpakkingen zorgen voor grote problemen. Denk aan de plastic soep, maar ook aan de enorme uitstoot die het produceren van plastic met zich meebrengt. Omdat ruim 20% van het afval bestaat uit verpakkingen. Het is erg belangrijk dat we hier samen wat aan gaan doen. Het gebruik vanDuurzame verpakkingenspeelt hierin een grote rol. Door duurzame disposables te gebruiken zorg je ervoor dat er meer gerecycled kan worden. Door over te stappen op duurzame verpakkingen help je mee aan een beter klimaat!

    

   Wanneer is een verpakking duurzaam?

   Verpakkingen kunnen duurzaam worden door gebruik te maken van duurzaam materiaal. Een paar voorbeelden van duurzame materialen zijn bamboe, zetmeel, suikerriet, karton, papier en hout. Er zijn ook een aantal factoren die tijdens de productie en het vervoerenverpakkingen verduurzamen:

    

   • Het vervoeren van de verpakkingen zo efficiënt mogelijk indelen.
   • Zorgen dat de verpakkingen kunnen worden gerecycled.
   • Zorgen dat de verpakkingen hernieuwbaar zijn. *
   • Verspilling tegengaan tijdens de productie van de duurzame verpakkingen.
   • Tijdens de productie gebruik maken van bijvoorbeeld zonne-energie.
   • Op maat gemaakte verpakkingen, om ruimte te besparen.

    

   * Hernieuwbare verpakkingenzijn gemaakt met grondstoffen met een 100% organische oorsprong. Omdat de natuur deze grondstoffen bijna onbeperkt kan aanleveren zijn ze ‘hernieuwbaar’.

   Voorbeelden van hernieuwbare disposables zijn onzeBorden van suikerriet en onzesaté prikkers van bamboe.

   Producten worden steeds vaker verpakt in bioplastics.Bioplasticis niet van aardgas gemaakt zoals het normale plastic wat wij kennen. Bioplastic is gemaakt van planten. De vezels van mais, suikerriet of aardappels wordt gebruikt als grondstof. De grondstoffen die gebruikt worden voor bioplastics raken dus niet op. Aardgas raakt wel op.

    

   Wat zijn de voordelen van duurzame verpakkingen?

   Er worden al veel verpakkingen gerecycled. Alleen lang niet alle verpakkingen kunnen gerecycled worden. Duurzame verpakkingen kunnen welgerecycled worden. Dit is erg belangrijk, omdat zoals in de inleiding al benoemd is ons afval uit maar liefst 20% verpakkingen bestaat.

   Door duurzame verpakkingen te gebruiken zorg je vooreen beter imagovan je bedrijf. Consumenten hebben steeds meer belang voor duurzame verpakkingen. Het gebruik van deze verpakkingen zorgt ervoor dat je bij veel consumenten in een goed daglicht komt te staan.

    

   Welke duurzame verpakkingen/ producten biedt Brada Verpakkingen?

   Brada Verpakkingen is voorstander vanhet verduurzamen van verpakkingen. Dit is ook terug te zien in ons assortiment. Binnen onze aparte landingspagina voor duurzame artikelen vind je duurzaam wegwerpservies, duurzame satéprikkers, duurzaam printpapier & dozen, duurzaam beschermingsmateriaal, meat saver papier, hygiëne papier en recyclebaar plastic. Al deze producten zijn duurzaam en kunnen gerecycled worden!

    

   Bekijk hier ons Duurzame assortiment!

   The latest ins and outs and more

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »